Makeup til bunad og folkedrakt

Makeup til bunad og folkedrakt

Av Makeupartist Hilde Lise Berglund

Hvordan makeup skal du velge til den store dagen? Og hvordan skal du preppe huden for en flawless makeup som sitter hele dagen?

Det er en myte at naturlig makeup passer best til bunad: Bare tenk på de sterke fargene og kontrastene de fleste folkedraktene har. For ikke å snakke om alt sølv og gull i søljene. Her får du en guide på hvordan du enkelt sminker deg festfin på 1-2-3.

1.Start dagen med en en god peeling og fuktighetsmaske, deretter serum og fuktighetskrem: den obligatoriske champagnefrokosten gjør sitt for å tørke ut huden. Alternativer: Exfoliating Enzyme fra Nimue og Masque Dynamisant fra Guinot.

2.Etter å ha lagt på fuktighetskrem, legg på solfaktor; mange av oss tilbringer hele dagen utendørs og UV-strålene fra solen er hudens verste fiende. Velg et produkt med primer-effekt i stedet for en basic solkrem: Skin Loving BB Cream (SPF 45) fra Mii, eller Newhite UV Shield (SPF50) fra Guinot er begge superfine å legge makeup over. Begge gir også et ekstra  hint av glød og dekker over ujevnheter.

3.Velg en foundation som ikke er for dekkende, og pass på at du kommer så nær din naturlige ansiktsfarge som mulig: det er nemlig ikke så lekkert med brun kant på den hvite bundadsblusen. Dette er en av de gangene det er finest å kun legge foundation ned til kjevekanten. Gode alternativer er Irresistible Face Base og Flawless Face Finish. Begge fra Mii makeup.

4.Hvis du har rukket å bli sommerbrun til den 17. kan det være fint med en touch solpudder (min favoritt nå om dagen er Glamorous Bronzing Trio) som børstes lett over ansiktet der solen treffer normalt, (kinnben, nese, panne). Viktig at du ikke overdriver her og sjekk gjerne makeupen i et speil i vanlig dagslys for å sikre at at du hr fått akkurat passelig mengde.  Om fortsatt er ganske lys i huden, er det oftest finest med kun blush som legges på eplekinn. Velg en lys nyanse som går til hudtonen din (Uplifting Cheek Colour Kissed 01 og Tickle 03 er gode alternativer).

5.Nå har tiden kommet til øyne og lepper, og det er her vi har en tendens til å være litt forsiktige. Vi tenker ofte at det skal være så naturlig som mulig, men det kan lett bli litt vel naturlig. De fleste folkedrakter/bunader er fargerike og med mange kontraster, og i tillegg er det en del sølv og/eller gull som hører til draktene så blir vi lett litt «borte» og blasse i forhold.  Vi kan altså med fordel bruke litt farge både på øyne og på munn – eller begge deler! Mii Cosmteics har et av av muligheter og fargepaletten er stor, så her kan du velge de nyansene som du føler deg trygg på. Velg mellom blank, matt eller glossy finish.

6.Øyne: Her kan det være ok å holde det litt nøytralt. Særlig dersom du har valgt litt farge i ansikt og på lepper. Det kan være litt skummelt å velge mye farger her siden det lett kan krasje med fargene i bunaden eller folkedrakten, samtidig som den store festdagen gjerne er på dagtid så vil det kanskje ikke være like heldig med full smokey eyes. Start med en god primer på øyelokket så slipper du at øyenskyggen ligger i en stripe allerede før 17.mai toget er over. Jordfarger og gyldne toner (One and Only Eye Shadow Wonder 06 og Flutter 04), eller en litt mer metallisk finish (Forever Eye Crayon Rose Gold 02) og kjølige grålilla toner som Perfect Pair Eye Colour Deep Allure 07 er perfekt å kombinere med Signature Gel Eyeliner og Showstopping Lash Lover Diva 01 (sort) eller Starlet 02 (brun). Legg One and Only Eye colour Natural 00 i underkant av øyenbrynet etter å ha brukt egnede brynsprodukter (Brow by Mii – Skulpting Brow Builder både former, farger og holder brynet på plass).

7.Lepper: Dersom du skal bruke leppestift, mørk eller lys, kan det være greit å peele leppene i forkant sånn at leppene ikke oppleves ru og tørre når leppestiften kommer på. Bruk en leppeskrubb eller en myk tannbørste etterfulgt av en fuktgivende leppepomade (personlig er jeg forelsket i Mongongo Lip Butter fra Kalahari). La produktene få trekke litt inn før du legger på leppestift eller gloss. Når du skal velge farge til leppene er det flere måter å komme frem til riktig nyanse, men stort sett kan det være greit å ta hensyn til fargen på bunaden + fargen på tannemaljen: smil til deg selv i speilet så merker du fort om du kler fargen eller ikke. Gode farger til bunader og folkedrakter er naturlige rødtoner og bær-farger: Passion Matte Lip Lover Sassy 03 for en dekkende matt finish og Shimmering Lip Shine Sweet 03 er nydelige rødtoner som kler de fleste. Ønsker du å tone det litt ned er Passion Matte Lip Lover Bare 01, og Shimmering Lip Sheen Flourish 06 gode alternativer.

8.Til slutt: har du gjort hår og makeup før du har tatt på deg bunadsblusen? Bruk en tøy-pose eller lignende som du trer over hodet før du tar på blusen og vipps så er du klar for den store dagen.

 

 

Legg igjen en kommentar